Saturs:

  1. Visa pamatā ir labs plānojums! Izplānojiet nelielas vannas istabas iekārtošanu ar dušas kabīni un veļas mazgājamo mašīnu
  2. Piemērotu mēbeļu un iekārtu izvēlne
  3. Nelielu vannas istabu triki – krāsas, gaisma, materiāli

Nelielas vannas istabas iekārtošana ir izaicinājums, kas prasa rūpīgu plānošanu un radošu pieeju. Ierobežota telpas platība var šķist grūti iekārtojama, taču pareizie risinājumi pat ļoti nelielai vannas istabai var piešķirt funkcionalitāti un stilīgumu. Maziem interjeriem ārkārtīgi svarīgi, lai katrs elements pildītu savu lomu, vienlaicīgi nodrošinot estētisku telpas izskatu. Mūsu rakstā atradīsiet praktiskus padomus, kā iekārtot nelielu vannas istabu funkcionālā un pievilcīgā veidā.

Visa pamatā ir labs plānojums! Izplānojiet nelielas vannas istabas iekārtošanu ar dušas kabīni un veļas mazgājamo mašīnu

Mazās vannas istabās katrs telpas centimetrs ir no svara, tāpēc rūpīgs plānojums ir būtisks. Pārdomāts izkārtojums, kā arī telpas galveno  elementu izvēle un izvietojums palīdz izvairīties no vizuāla jucekļa un iegūt maksimāli funkcionālu interjeru.

Padomi, kā optimāli izmantot pieejamo platību:

  • Vertikālās platības lietderīga izmantošana – plauktu, skapju un pakaramo uzstādīšana pie sienām un durvīm palīdz ietaupīt grīdas platību. Augstos un šauros skapjos satilpst daudz priekšmetu, piemēram, kosmētikas līdzekļu krājumi un dvieļi, neaizņemot daudz vietas.
  • Piekaramo iekārtu uzstādīšana – piekaramais tualetes pods un izlietne ir ideāls veids, kā ietaupīt vietu vannas istabā un piešķirt tai mūsdienīgu izskatu. Vietu zem piekaramajām iekārtām var izmantot papildu uzglabāšanai vai atstāt brīvu, kas optiski palielinās telpu.
  • Bīdāmo durvju ierīkošana – bīdāmās durvis ir lielisks risinājums gan vannas istabai, gan dušas kabīnei, ja telpa ir neliela un tradicionālās durvis varētu aizņemt pārāk daudz vietas.
  • Telpas sadalījums zonās (piemēram, mazgāšanās zona, tualetes zona, izlietnes zona) palīdz uzturēt kārtību un lietderīgāk izmantot telpas platību.

Šaura, bēšos toņos ieturēta vannas istaba daudzdzīvokļu ēkā

Nelielas vannas istabas iekārtošana ar dušas kabīni un veļas mazgājamo mašīnu var balstīties uz vienu no standarta plānojumiem

  • Lineārs izkārtojums – visi galvenie elementi (tualetes pods, izlietne, veļas mašīna, dušas kabīne) ir izvietoti vienā rindā. Šis izkārtojums ir vienkāršs un funkcionāls, ļaujot viegli pārvietoties šaurā telpā.
  • Stūru izkārtojums – veļas mašīna, izlietne un tualetes pods atrodas vienā stūrī, bet dušas kabīne otrā. Ar šo izkārtojumu iespējams lietderīgi izmantot telpas stūrus, kas bieži paliek neizmantoti.
  • Paralēlais plānojums – tualetes pods, veļas mašīna un izlietne atrodas pie vienas sienas, dušas kabīne pie pretējās. Šāds plānojums ir ideāli piemērots garām un šaurām vannas istabām.

Laiks aprīkot vannas istabu ar nepieciešamajiem piederumiem! Pārbaudiet Pepco piedāvājumu vannas istabām!

Piemērotu mēbeļu un iekārtu izvēlne

Mazās vannas istabās lieliski iederēsies kompaktas mēbeles un iekārtas, kas vienlaicīgi nodrošina funkcionalitāti, bet aizņem daudz mazāk vietas, nekā standarta iekārtas.  

Labākā ideja nelielas vannas istabas iekārtošanai ir mēbeles pēc pasūtījuma. Šādas mēbeles tiks pielāgotas vannas istabas nestandarta izmēriem un formai, ļaujot maksimāli izmantot pieejamo telpu. Skapji ar iebūvētiem veļas groziem un spoguļi ar slēptiem plauktiem var ievērojami palielināt vannas istabas funkcionalitāti. Pareizi piemeklēti vannas istabas piederumi atvieglo kārtības uzturēšanu un piešķir interjeram raksturu. 

Interjera dizaina un sadzīves tehnikas ražotāju piedāvājumā atradīsiet risinājumus, kas ir ideāli piemēroti nelielām vannas istabām. Tie ietver: stūra izlietnes, pie sienas piekaramas izlietnes un izlietnes ar skapīti; piekaramie tualetes podi un kompakti tualetes podi (ar mazāku tvertni un īsāku klozetpodu), kā arī stūra dušas kabīnes, atvērtas ieejas dušas kabīnes un dušas kabīnes ar bīdāmām durvīm. 

Pepco veikalos atradīsiet plašu vannas istabas interjera priekšmetu izvēli, kas apvieno funkcionalitāti un modernu dizainu. Piedāvājumā stilīgi ziepju dozatori un ziepju trauki, kas piešķirs eleganci jebkurai vannas istabai. Pieejami arī dažāda veida grozi un tvertnes, kas ir ideāls risinājums kosmētikas līdzekļu un vannas istabas ierīču, piemēram, fēna vai matu taisnotāja uzglabāšanai. Šie praktiskie un vizuāli pievilcīgie produkti ir lieliska izvēle tiem, kas novērtē kārtību un modernu interjeru.

PEPCO informatīva ilustrācija, kā izvēlēties un piemeklēt interjera priekšmetus un piederumus nelielai vannas istabai

Nelielu vannas istabu triki – krāsas, gaisma, materiāli

Krāsām un gaismai ir noteicošā loma telpas uztveres veidošanā, īpaši nelielās un ļoti mazās vannas istabās. Spilgtas krāsas atstaro gaismu, kas telpu padara vizuāli lielāku un plašāku. Savukārt tumšas krāsas liek telpai izskatīties mazākai un noslēgtākai.

Svarīgākie padomi ļoti mazu vannas istabu iekārtošanai:

  • uzsvars uz gaišām krāsām – nelielā vannas istabā labi iederēsies baltie, bēšie un krēmīgie toņi, pasteļtoņi un gaiši pelēki toņi; 
  • maksimāla dabīgi krītošās gaismas izmantošana – atsegti logi vai caurspīdīgi aizkari var ievērojami atdzīvināt telpu;
  • spilgts, vienmērīgs griestu apgaismojums un dekoratīvas sienas lampas vai lieli sienas spoguļi var radīt telpas plašuma ilūziju un piešķirt vannas istabai raksturu;
  • punktveida apgaismojums – stratēģisks punktveida apgaismojuma izkārtojums var izcelt galvenās vannas istabas zonas, piemēram, spoguli virs izlietnes vai dušas kabīni;
  • spoguļi ar iebūvētu LED apgaismojumu interjeram piešķir mūsdienīgumu un funkcionalitāti, kā arī atstaro gaismu, optiski palielinot telpu.

Izvēloties jaunus dizaina priekšmetus nelielai vannas istabai, pievērsiet uzmanību materiāliem, kas var optiski palielināt telpu. Spogulis, stikls un spīdīgas virsmas (piemēram, glazētas flīzes, stikla paneļi, lakotas fasādes, spīdīga furnitūra) ir pamatu pamats. Marmora un gaišas koksnes kombinācija ir garantija moderna un eleganta efekta iegūšanai nelielā vannas istabā. 

Pareizo krāsu, apgaismojuma un materiālu izvēlei ir izšķiroša nozīme nelielas vannas istabas iekārtošanas procesā. Ar šiem elementiem radīsiet funkcionālu, estētisku un optiski plašāku telpu. Pepco veikalos Jūs atradīsiet visus nepieciešamos interjera priekšmetus un vannas istabas piederumus par pieņemamām cenām!