Saturs:

  1. Dāvana vecmāmiņai, dāvana vectētiņam
  2. Kopīgas Ziemassvētku dāvanas vecvecākiem idejas
  3. Ziemassvētku dāvana vecmāmiņai
  4. Ziemassvētku dāvana vectētiņam
  5. Apsveikuma kartīte kā Ziemassvētku dāvana vecmāmiņai
  6. Fotorāmis kā dāvana vectētiņam
  7. Personīga Ziemassvētku dāvana vecmāmiņai un vectētiņam

Ziemassvētku dāvanas gatavošana vecmāmiņai un vectētiņam ir lieliska iespēja rosināt bērnos radošumu un mācīt viņiem dāvināšanas vērtību. Mēs parādīsim, kā iesaistīt jaunākos ģimenes locekļus dāvanas gatavošanas procesā, sākot ar idejas izvēli un tās īstenošanu un beidzot ar dāvanas pasniegšanu, lai šī ģimenes tradīcija kļūtu viņiem par neaizmirstamu pieredzi un iespēju paust savas jūtas pret vecvecākiem.

Drīzumā tuvojas svētku laiks, kuru mīl visi bērni. Ir vērts iemācīt mūsu bērnam, ka dāvanas ir ne tikai patīkami saņemt, bet arī dāvināt. Mazuļi ļoti labprāt iesaistās Ziemassvētku sagatavošanas darbos un dāvanu gatavošanā. Ziemassvētku laiks bieži tiek pavadīts ģimenes lokā, un ieteicams pārliecināt savu bērnu sagatavot Ziemassvētku dāvanu vecmāmiņai un vectētiņam kopā ar mums. Kā viņam tajā palīdzēt un kādas idejas ieteikt?

Dāvana vecmāmiņai, dāvana vectētiņam

Dāvanas, ko mēs kopā ar bērniem sagatavojam vecvecākiem, var būt darinātas ar pašu rokām vai nopirktas. Tomēr ir svarīgi, lai tie būtu piemēroti noteiktam cilvēkam un atbilstu viņa gaumei. Neviens nav sajūsmā par dāvanām, kas liecina, ka tās ir iegādātas steigā, neņemot vērā saņēmēja gaumi. Dažreiz mēs ļoti cenšamies iegādāties kaut ko ļoti oriģinālu, bet patiesība ir tāda, ka parasti tieši klasiskās dāvanas izrādās šāviens desmitniekā.

Vēl pirms sākat meklēt dāvanu, kopā apsveriet, vai vēlaties vecvecākiem uz Ziemassvētkiem sarūpēt kopīgu dāvanu vai arī katram no viņiem iegādāties kaut ko atsevišķu un individuālu.

Ziemassvētku dāvana ietīta papīrā, sasieta ar loku un dekorēta ar cepumu.

Kopīgas Ziemassvētku dāvanas vecvecākiem idejas

Ja esat nolēmuši, ka vēlaties nopirkt vienu Ziemassvētku dāvanu vecmāmiņai un vectētiņam, labāk izvēlieties kaut ko tādu, kas iepatiksies viņiem abiem. Tas varētu būt kaut kas, kas saistīts ar viņu kopīgo dzīvi, interesēm vai atmiņām. Kādu kopīgu Ziemassvētku dāvanu vecvecākiem no mazmeitas vai mazdēla izvēlēties?

  • Albums ar ģimenes fotogrāfijām — ikvienam patīk reizēm atcerēties patīkamus pagātnes mirkļus. Ja jums vēl ir laiks, varat iegādāties fotoalbumu un attīstīt fotogrāfijas, kuras vēlaties tajā ievietot.
  • Veselīgu našķu komplekts — dāvinot vecmāmiņai un vectētiņam grozu ar veselīgām uzkodām, augļiem un, iespējams, viņu lietotiem vitamīnu preparātiem, Jūs paužat rūpes par viņu veselību.

Kopīgas dāvanas vecmāmiņai un vectētiņam ir laba ideja, taču ir lietderīgi iegādāties arī atsevišķas dāvanas. Galu galā katram cilvēkam ir savas individuālās intereses un sapņi, kurus var piepildīt Ziemassvētkos.

Ziemassvētku dāvana vecmāmiņai

Gandrīz katra vecmāmiņa priecāsies par puķēm, jo īpaši podiņos, kas priecēs acis daudz ilgāk nekā pušķi. Taču ar to iespējas nebeidzas. Kas vēl ir piemērots kā dāvana vecmāmiņai Ziemassvētkos?

  • Tekstilizstrādājumi — mīksta sega vai dekoratīvais spilvens, kuru var likt zem muguras, ir sīkumi, kas iepriecinās vecmāmiņu un noderēs viņas ikdienā. Ja vēlaties uzdāvināt savai vecmāmiņai praktisku Ziemassvētku dāvanu, tie varētu būt pareiza izvēle.
  • Rokdarbu komplekts — ja vecmāmiņai nav problēmu ar redzi un viņai patīk tamborēt vai adīt, krāsainu dziju komplekts noteikti viņai noderēs.
  • Ziemassvētku krūze — tā ir vienkārši lieliska ideja Ziemassvētku dāvanai vecmāmiņai! Krūze ar Ziemassvētku motīvu ne tikai rotās interjeru, bet arī būs praktiska lietošanā ikdienā. Pepco Jūs atradīsiet plašs krūžu ar Ziemassvētku motīviem klāstu.

Pepco infografika Ar rokām gatavotas dāvanas vecvecākiem Ziemassvētkos.

Ziemassvētku dāvana vectētiņam

Vecvecāki, kas aizraujas ar rokdarbiem, noteikti priecāsies par jaunu instrumentu komplektu. Kas vēl noderēs kā Ziemassvētku dāvana vectētiņam? Idejas var būt dažādas:

  • Ziemassvētku zeķes — obligāti biezas un siltas! Ziemassvētku dāvanas vectētiņam var būt tematiskas un praktiskas.
  • Kaut kas garšīgs — varbūt pikanti cepumi vai šokolādes konfektes?
  • Silts džemperis — tas var būt arī izrotāts ar Ziemassvētku motīvu.

Daudzas no minētajām Ziemassvētku dāvanu vecmāmiņai un vectētiņam idejām Jūs atradīsiet Pepco! Un kā bērns var atzīmēt savu dalību dāvanas gatavošanā? Vecvecāki noteikti priecāsies, ja viņš radoši iesaiņos dāvanu. Pepco sortimentā ir ne tikai dekoratīvais papīrs dāvanu iesaiņošanai, bet arī dekorēšanas piederumus — dažādas bantītes, vizuļi un lentītes dažādās krāsās. Ļaujiet savam mazulim brīvprātīgi izrotāt dāvanas iesaiņojumu, neuzspiežot viņam savu redzējumu — galu galā tas ir viņa ieguldījums Ziemassvētku dāvanā vecvecākiem. Tomēr viņam var būt vajadzīga palīdzība ar parakstīšanu — dāvanai pievienojamas kartītes aizpildīšana ir vecāku vai vecāko brāļu un māsu uzdevums.

Apsveikuma kartīte kā Ziemassvētku dāvana vecmāmiņai

Ģimene pasniedz Ziemassvētku dāvanu vecmāmiņai.

Vecmāmiņas parasti ir savu mazbērnu mākslas darbiņu lielas cienītājas. Bieži vien visskaistākā skaistākā dāvana viņām ir tieši bērna paša roku darbs.

Kā palīdzēt bērnam rosināt radošumu un sagatavot vecmāmiņai kaut ko interesantu? Laba ideja ir apsveikuma kartīte, kas izveidota ar dažām metodēm — ne tikai zīmēta ar krītiņiem. Pateicoties plašajam skolas piederumu klāstam, kas pieejams Pepco sortimentā, var kombinēt dažādas mākslas formas un, piemēram, apvienot krāsas ar krītiņiem.

Ir vērts uzmudināt bērnu pievienot arī elementus no pogām, vizuļiem vai citiem noteiktas formas sīkumiem, kas var radīt patiešām interesantu vizuālo efektu. Mazuļi ir tik izdomas bagāti, ka viņi noteikti zinās, kā tos izmantot. Ja nē, ir vērts ieteikt, lai apsveikumā kartīte būtu attēloti viņi paši kopā ar saviem vecvecākiem — tas noteikti uzmundrinās ikvienu vecmāmiņu.

Fotorāmis kā dāvana vectētiņam

Arī vecvecāki ļoti novērtē savu mazbērnu radošumu. Tomēr lielākajā daļā māju galvenā uzmanība tiek pievērsta praktiskām dāvanām. Kā mēs to varam apvienot? Fotorāmis ar mazmeitas vai mazdēla roku darinātiem rotājumiem noteikti iepriecinās vectētiņu. Gatavus fotorāmjus dažādos variantos un izmēros var iegādāties Pepco. Turklāt bērns var izrotāt rāmja malu, piemēram, pielīmējot sirsniņas vai veidojot spīdumu rotājumus. Iekšā var ievietot bērna un vecvecāku kopīgu fotogrāfiju — vislabāk, ja bērns pats izvēlēs fotogrāfiju, kuru viņš vēlas uzdāvināt vecvecākiem.

Personīga Ziemassvētku dāvana vecmāmiņai un vectētiņam

Ja vēlamies izvēlēties izteikti personalizētu dāvanu, varam padomāt par spilvenu, T-kreklu vai krūzi ar uzrakstu vai fotogrāfiju. Kopā ar bērnu izvēlieties fotogrāfiju vai uzrakstu, kam jābūt uz dāvanas, piemēram, “Vecmāmiņai Dacei” vai “Vectētiņam Valdim”. Gatavie spilveni vai krūzes ir pieejami Pepco sortimentā. Ir daudz tipogrāfiju, kas palīdzēs mums pārnest fotoattēlu vai uzrakstu uz priekšmeta, ko vēlamies uzdāvināt, virsmas. Ir vērts atstāt izvēli bērna ziņā — lai viņš pats izlemj, kā jāizskatās spilvenam vai krūzei, kādam jābūt uzrakstam un kādai jābūt tā krāsai. Mazulis būs lepns par savu lēmumu, un mēs — par viņa patstāvību.

Svētā Nikolaja dienas vai Ziemassvētku dāvanas vecmāmiņai un vectētiņam gatavošana kopā ar bērnu ir ne tikai iespēja attīstīt mazuļu radošumu un manuālās prasmes, bet arī vērtīgs laiks, kas pavadīts kopīgās ģimenes aktivitātēs.

Pepco mēs ticam, ka vislabākās dāvanas ir tās, kas darinātas no sirds. Palīdzot bērniem radīt ar pašu rokām darinātas dāvanas, mēs mācām viņiem ne tikai dāvināšanas vērtību, bet arī ģimenes tradīciju un paaudžu saiknes nozīmi. Šie mazie mākslas darbi, kas radīti ar mīlestību un aizrautību, noteikti izraisīs vecvecāku smaidu un aizkustinās viņus, paužot īpašas jūtas un atstājot neaizmirstamas atmiņas. Mēs aicinām visus vecākus izmantot šajā īpašajā laikā mūsu padomus un idejas, lai kopā ar bērniem radītu kaut ko patiešām īpašu saviem tuviniekiem.