Saturs:

  1. No kurienes ir radījusies Ziemassvētku eglītes rotāšanas tradīcija?
  2. Kādu koku izvēlēties?
  3. Kā izrotāt Ziemassvētku eglīti un kādus rotājumus izvēlēties?
  4. Kādus rotājumus izvēlēties?
  5. Kādā secībā piekārt rotājumus?
  6. Modernākās Ziemassvētku eglīšu dekorēšanas tendences 2023.–2024. gadam
  7. Kā moderni izrotāt Ziemassvētku eglīti?
  8. Kā izrotāt savu Ziemassvētku eglīti pasaku stilā?
  9. Kā izrotāt mazu Ziemassvētku eglīti? Izvēlieties ažūra Ziemassvētku rotājumus
  10. Kā izrotāt Ziemassvētku eglīti klasiskā interjerā? Izvēlieties sarkanu krāsu!
  11. Kāda ir optimālā Ziemassvētku eglītes rotāšanas secība?
  12. Kādas Ziemassvētku eglīšu lampiņas izvēlēties?
  13. Cik daudz lampiņu izvēlēties atkarībā no Ziemassvētku eglītes augstuma?
  14. Kad rotāt Ziemassvētku eglīti?
  15. Kā izvēlēties labākos Ziemassvētku eglītes rotājumus par labu cenu?

Ziemassvētku eglītes rotāšana ir viena no skaistākajām Ziemassvētku tradīcijām. Tas ir īpaši aizraujoši, ja tajā ir iesaistīta visa ģimene un Ziemassvētku rotājumi tiek nodoti no paaudzes paaudzē.

Diemžēl trausli eglītes rotājumi dažkārt lūzt, un lampiņu krājumi ir jāpapildina. Par laimi, Pepco var iegādāties skaistus eglītes rotājumus par pievilcīgām cenām. Ne tikai uz mājām, kur to sāk pietrūkt, bet arī uz tām, kur Ziemassvētku eglītes rotāšanas tradīcija vēl tikai sākas.

No kurienes ir radījusies Ziemassvētku eglītes rotāšanas tradīcija?

Vai Jūs reizēm domājat, kāpēc mēs rotājam Ziemassvētku eglīti? Tas nebūt nav simtiem gadu pazīstams ieradums, bet gan tradīcija, kas nonāca mūsu zemēs 18. un 19. gadsimta mijā no Vācijas. Sākumā eglītes tika rotātas tikai pilsētās, bet vēlāk arī lauku mājās parādījās priežu, egļu vai eglīšu zari, kas piekārti pie griestiem un rotāti ar tautas rotājumiem. Tā kā Ziemassvētku eglītes rotāšanas tradīcijas pirmsākumi meklējami pagāniskajos rituālos, tā ne tik ātri iemantoja Baznīcas iestāžu labvēlību. Tomēr šodien ir grūti iedomāties Ziemassvētkus bez tās.

Kādu koku izvēlēties?

Ziemassvētku eglītes rotāšanas tradīcija Polijā ir saistīta ar skujkoku rotāšanu, kas simbolizē dzīvības atdzimšanu.  Tieši tāpēc vislabākā izvēle ir egles, eglītes un priedes. Tomēr izvēle attiecas arī uz to, vai Ziemassvētku eglītes ir jābūt dabiskai vai mākslīgai.

  • Dabiska Ziemassvētku eglīte — zaļa un smaržīga. Tā asociējas ar mežu. Ja Jūs iegādājaties versiju podā, vēlāk varat to iestādīt zemē vai audzēt podā balkonā.
  • Mākslīga Ziemassvētku eglīte — izgatavota galvenokārt no plastmasas. Tā var izskatīties iespaidīgi un tikt izmantota gadu desmitiem. Diemžēl tās sadalīšanās process būs ļoti ilgs, taču tā var Jums kalpot katru gadu.

Neatkarīgi no tā, vai Jūs izvēlaties dabisko vai mākslīgo Ziemassvētku eglīti, parūpējieties par tās atbilstošu izrotājumu. Mēs iesakām, kā izrotāt Ziemassvētku eglīti, lai tā izskatītos iespaidīgi un radītu interjerā svētku noskaņu.

Kā izrotāt Ziemassvētku eglīti un kādus rotājumus izvēlēties?

Ziemassvētku eglītes rotāšana ir viens no patīkamākajiem Ziemassvētku sagatavošanas elementiem. Tas ir laiks, kad visa ģimene pulcējas ap eglīti, lai to dekorētu ar skaistiem rotājumiem. Bet kā ietērpt Ziemassvētku eglīti tā, lai tā izskatītos stilīgi un eleganti? Kādus rotājumus izvēlēties?

Kā mūsdienīgi izrotāt Ziemassvētku eglīti?

Šajā rakstā Jūs atradīsiet visu nepieciešamo informāciju par Ziemassvētku eglītes rotāšanu. Mēs Jums iesacīsim, kā izvēlēties atbilstošus rotājumus, kādā secībā tos piekārt un kā izveidot unikālu kompozīciju. Mēs iepazīstināsim Jūs arī ar modernākajām Ziemassvētku eglīšu dekorēšanas tendencēm 2023. gadam.

Kādus rotājumus izvēlēties?

Izvēloties Ziemassvētku eglītes rotājumus, ir vērts vadīties pēc sava stila un gaumes. Ja Jums patīk klasiski risinājumi, izvēlieties tradicionālas sarkanās, zelta un zaļās krāsas bumbiņas. Varat arī pievienot dažus koka vai salmu rotājumus, kas izcels eglītes dabisku raksturu.

Ja Jūs vēlaties, lai Jūsu eglīte izskatītos oriģinālāk, izvēlieties neparastu formu un krāsu rotājumus. Jūs varat arī izvēlēties tēmu, piemēram, Ziemassvētku eglīti skandināvu, rustikālā vai glamūra stilā.

Kādā secībā piekārt rotājumus?

Ziemassvētku eglītes rotāšanu vislabāk sākt ar lampiņu pakarināšanu. Pateicoties tam, pārējie rotājumi būs labāk redzami. Pēc tam varat piekārt lielākās bumbiņas, un beidzot mazākus un smalkākus rotājumus. Ir arī vērts atcerēties, lai vienmērīgi izvietotu rotājumus pa visu eglīti. Izvairieties no visu rotājumu piekaršanas vienā vietā.

Modernākās Ziemassvētku eglīšu dekorēšanas tendences 2023.–2024. gadam

Vai Jūs meklējat idejas, kā moderni izrotāt Ziemassvētku eglīti? Vai arī Jūs sapņojat par eglīti ar klasiskām bumbiņām visās varavīksnes krāsās? Iepazīstieties ar mūsu Ziemassvētku eglīšu rotāšanas idejām!

Šogad valdīs vienkrāsainas Ziemassvētku eglītes, proti, eglītes, kas izrotātas ar vienas krāsas bumbiņām. Vismodernākās krāsas ir baltā, zelta un sudraba krāsa.

Modīgi vienkrāsaini balti un koka eglīšu rotājumi, ko iegādāties Pepco

Populāras ir arī eglītes dabiska stilā, kas izrotātas ar koka, salmu vai čiekuru rotājumiem. Arī klasiskās Ziemassvētku eglītes sarkanā un zelta krāsā neiziet no modes.

Kā moderni izrotāt Ziemassvētku eglīti?

Mūsdienās daudzos interjeros dominē minimālisms, vienkārši un nenovecojoši Ziemassvētku rotājumi, kas lieliski harmonizē praktiski ar katru interjeru — arī ar interjeriem skandināvu stilā, kas ir ļoti moderni Polijā. Tāpēc Pepco nevarēja pietrūkt bumbiņu, piekariņu un lampiņu, kas ir lieliski piemēroti minimālistiskai Ziemassvētku eglītei. Rotājumu vidū ir ne tikai apaļas bumbiņas, bet arī putniņi, lotosa ziedi, lāstekas ar dimantiem un daudzkrāsainas Ziemassvētku lampiņas.

Askētiskos interjeros bieži vien dominē gaišas krāsas — vispirms baltā krāsa. Kā izrotāt balto Ziemassvētku eglīti vai kā izrotāt eglīti baltā krāsā tā, lai tā harmonizētu ar šādu telpu? Tas ir vienkārši: izvēlieties tikai baltus un, iespējams, sudraba krāsas rotājumus. Koku zarus var arī apsmidzināt ar mākslīgā sniega aerosolu.

Kā izrotāt savu Ziemassvētku eglīti pasaku stilā?

Vienradža motīvs ir iekarojis pasauli. Un runa nav tikai par bērnu pasauli. Arī pieaugušie ir iemīlējušies mītiskos ponijus ar ragu. Aksesuāri, apģērbi un interjeru iekārtošanas izstrādājumi ar vienradžiem ir kļuvuši tik populāri, kā tie ir parādījušies ar uz Ziemassvētku eglīšu rotājumiem. Pepco Jūs iegādāsies smalkas Ziemassvētku eglītes bumbiņas ar vienradzi, baltā vai rozā krāsā ar spārniem. Tos var papildināt ar tikpat skaistiem piekariņu sirds, ziemeļbrieža, sniegpārslas formā, ar spīdumiem apkaisītu bumbiņu un ažūra Ziemassvētku rotājumu komplektiem. Daži no tiem ir papildināti ar dekorācijām ar rozā krāsas pērlītēm.

Ziemassvētku eglīšu rotājumi Disney Mickey Mouse stilā no Pepco

Kā izrotāt mazu Ziemassvētku eglīti? Izvēlieties ažūra Ziemassvētku rotājumus

Ažūra Ziemassvētku rotājumus var piekārt blakus elegantiem zelta un sudraba krāsas rotājumiem, taču tos galvenokārt izvēlas minimālisma cienītāji. Šie smalkie rotājumi lieliski izskatās pat uz vismazākajiem kokiem. Pepco Jūs atradīsiet ažūra apaļas bumbiņas, smalkas zvaigznītes un ēteriskus eņģelīšus. Tie ir absolūti brīnišķīgi sīkumi, kas sajūsminās visus Jūsu Ziemassvētku viesus.

Kā izrotāt Ziemassvētku eglīti klasiskā interjerā? Izvēlieties sarkanu krāsu!

Pat tradicionālu interjeru cienītāji būs sajūsmā no klasiskās sarkanās krāsas uz Ziemassvētku eglītes. Neviena cita krāsa nav tik ļoti saistīta Ziemassvētku laiku. Pepco ir sagatavojis Ziemassvētku dekorāciju kolekciju, kas ir piemērota galda, kamīna vai loga rotāšanai, tāpēc apmeklējiet veikalu un izvēlieties svētku dekorāciju: sniega bumbu, Ziemassvētku rūķi, dāvanu zeķi vai citu LED dekorāciju, kas priecē ar savu priecīgo krāsu un tradicionālu Ziemassvētku formu. Sarkano dekorāciju vidū ir arī piekariņi ziemeļbriežu, zvaigznīšu un bumbiņu formā ar skaistu bantīti.

Kāda ir optimālā Ziemassvētku eglītes rotāšanas secība?

Ziemassvētku eglīte ar rotājumiem zelta, sudraba un baltā krāsā.

Rotājot Ziemassvētku eglīti, ir vērts ievērot mērenību. Jūs nevēlaties, lai Jūsu Ziemassvētku eglīte būtu pārslogota ar rotājumiem. Vai Jūs zināt, kādā ir vislabākā Ziemassvētku eglītes rotāšanas secība? Ja tā jau stabili stāv tai paredzētajā vietā, varat sākt ar tā rotāšanu ar eglītes lampiņām. Tas ļauj vienmērīgi izvietot lampiņu ķēdes un stabili tās nostiprināt vēl pirms bumbiņu un citu rotājumu piekāršanas. Vislielākie rotājumi ir jāpiekar uz eglītes apakšējiem zariem, bet mazāki rotājumi — uz augstākiem zariem. Ziemassvētku eglītes augšā var novietot zvaigzni, smaili vai citu dekoratīvo elementu.

Protams, Jūs varat mainīt secību, bet pievienot lampiņas pašās beigās ir diezgan riskanti, jo tad var viegli nomest un sabojāt stikla rotājumus.

Pepco infografika Kādā secībā rotāt Ziemassvētku eglīti?

Kādas Ziemassvētku eglīšu lampiņas izvēlēties?

Izvēloties Ziemassvētku eglīšu lampiņas, ir vērts ņemt vērā šādus faktorus.

  • Krāsa — Ziemassvētku eglīšu lampiņas ir pieejamas daudzās dažādās krāsās, sākot ar klasiskām baltām un silti baltām un beidzot ar daudz krāsainākām tādām kā sarkanas, zaļas, zilas vai dzeltenas. Izvēlieties tādu lampiņu krāsu, kas vislabāk atbilst Jūsu interjera iekārtojumam un Ziemassvētku eglītei.
  • Gaismas veids — var būt tradicionālas vai LED. LED lampiņas ir energoefektīvākas un izturīgākas nekā tradicionālās lampiņas.
  • Ķēdes garums — lampiņu ķēdes garums ir jāpielāgo eglītes augstumam. 180 cm augstai eglītei pietiek ar aptuveni piecu metru garu lampiņu ķēdi.
  • Lampiņu skaits — lampiņu skaits ir atkarīgs no Jūsu vēlmēm. Ja Jūs vēlaties, lai eglīte būtu spēcīgi izgaismota, izvēlieties ķēdi ar lielāku lampiņu skaitu. Savukārt, ja Jūs vēlaties smalkāku efektu, izvēlieties ķēdi ar mazāku lampiņu skaitu.

Cik daudz lampiņu izvēlēties atkarībā no Ziemassvētku eglītes augstuma?

Tiek pieņemts, ka katram eglītes augstuma metram jāizmanto aptuveni 300 lampiņu. Tas nozīmē, ka 180 cm augstai Ziemassvētku eglītei ir nepieciešamas aptuveni 540 lampiņas.

Ja Jums ir 180 cm augstā Ziemassvētku eglīte, varat izvēlēties piecu metru garu LED ķēdi ar 540 lampiņām. Šāda lampiņu ķēde būs pietiekama, lai labi izgaismotu Ziemassvētku eglīti un radītu svētku noskaņu.

Kad rotāt Ziemassvētku eglīti?

Saskaņā ar tradīciju Ziemassvētku eglīti var rotāt tikai Ziemassvētku vakarā, taču daudziem cilvēkiem šī diena ir piepildīta ar mājas darbiem un Ziemassvētku vakara ēdienu gatavošanu. Ja Jūs vēlaties, varat izrotāt Ziemassvētku eglīti dienu iepriekš. Patiesībā nav nekāda noteikuma, kas nosacītu, kad jārotā Ziemassvētku eglīte, — tā ir patīkama Ziemassvētku tradīcija, nevis pienākums, kas jāizpilda noteiktā dienā.

Tradīcija visai ģimenei rotāt Ziemassvētku eglīti ir ļoti skaista — tas ir laiks, ko var pavadīt kopā, lai nesteidzīgi piekārt uz eglītes zariem savus iecienītākos rotājumus.

Ziemassvētku eglītes rotājumi: bumbulīši, zvaigznes un piekariņi

Kā izvēlēties labākos Ziemassvētku eglītes rotājumus par labu cenu?

Ziemassvētku eglītes krāsu, formu un rakstu trakums vai viena dominējošā krāsa un motīvs? Viedokļi par šo tēmu dalās — vieni dod priekšroku burvīgai, pārpilnībai, citi izvēlas diezgan mierīgu un sakārtotu kompozīciju. Pepco gatavie Ziemassvētku eglīšu rotājumu komplekti, kas salikti pēc noteiktas krāsu atslēgas, iepatiksies gan vieniem, gan otriem. Tas tāpēc, ka tie var būt gan vadmotīvs, gan kā daudzveidīgāka Ziemassvētku eglītes rotājuma papildinājums.

  • Izvēlieties Pepco Ziemassvētku eglīšu rotājumu komplektus — tā vietā, lai izvēlētos atsevišķas bumbiņas un piekariņus, varat iegādāties komplektu. Pepco gatavie Ziemassvētku eglīšu rotājumu komplekti ir izveidoti pēc noteiktas krāsas atslēgas. Tie lieliski izrotās jebkuru Ziemassvētku eglīti un nemaksā pārāk daudz!
  • Ja Jūs vēlaties, nopērciet atsevišķas bumbiņas un citus rotājumus — Pepco Jūs gaida daudzas iespējas un plašs rotājumu klāsts visdažādākajās krāsās un stilos. Pie mums Jūs atradīsiet piekariņus glamūra stilā, piemēram, sniegpārslu vai lāsteku formā. Mēs piedāvājam arī rotājumus rustikālā stilā, piemēram, koka ziemeļbriežus un bārdainus rūķus. Pie mums netrūkst arī vismodernāko spīdumu, samta un spilgtu krāsu bumbiņu.

Jūs nezināt ko izvēlēties? Apmeklējiet savu Pepco veikalu, lai iepazītos ar visu mūsu Ziemassvētku eglīšu rotājumu sortimentu un izvēlieties tādas dekorācijas, kas sagādās Jums vislielāko prieku. Novēlam Jums pašus skaistus, ģimenes mirkļus pie skaisti izrotātās Ziemassvētku eglītes!