Saturs:

  1. Kam ir jābūt zīdaiņa pūriņā?
  2. Zīdaiņa pūriņš — apģērbs
  3. Zīdaiņa pūriņš vasarā dzimušiem bērniem 
  4. Zīdaiņa pūriņš ziemā dzimušiem bērniem 
  5. Bērna aprūpes un higiēnas piederumi zīdaiņa pūriņam
  6. Cik maksā zīdaiņa pūriņš?

Mazuļa gaidīšana ir ārkārtīgi aizraujošs laiks topošajiem vecākiem. Pēdējās nedēļas pirms dzemdībām parasti aizrit drudžainos sagatavošanās darbos, lai, bērniņam nākot pasaulē, visas nepieciešamās lietas būtu pa rokai. 

Pūriņa sagatavošanai nav jāaizņem daudz laika un enerģijas. Pepco veikalos atradīsiet visu nepieciešamo, sākot ar ērtām organiskās kokvilnas drēbītēm un beidzot ar praktiskiem piederumiem, kas jaundzimušā aprūpi padarīs daudz vieglāku!

Kam ir jābūt zīdaiņa pūriņā?

Jaunākajam ģimenes loceklim tiek pievērsta pastiprināta uzmanība vēl ilgi pirms nākšanas pasaulē. Labākais laiks nepieciešamo lietiņu sagatavošanai ir grūtniecības periods. Šajā laikā iespējams mierīgi sameklēt vajadzīgās lietas un iegādāties tās par labu cenu. Kam ir jābūt zīdaiņa pūriņā? Kādi priekšmeti ir nepieciešami un ko vēl ir vērts iegādāties?

Zīdaiņa pūriņš — nepieciešamo lietu saraksts:

  • autiņbiksītes;
  • segas — vēlams divas: plānāka un biezāka;
  • konverts;
  • gultas apmalīte;
  • gultiņa;
  • matracis un tam pielāgoti palagi;
  • ūdensnecaurlaidīgs palags;
  • gultasveļa;
  • apģērbs: rāpulīši ar pēdiņām, bodiji ar īsām un garām piedurknēm, rāpulīši bez piedurknēm, jaciņas, zeķītes, cepurīte, siltināts guļammaiss ratiem, flīsa kombinezons;
  • mīļlupatiņa: auduma vai plīša;

Tās ir pamata lietas zīdaiņa pūriņam. Sarakstā iekļautas tikai svarīgākās lietas, tāpēc to nepieciešams papildināt ar dažādiem piederumiem un apģērbu (atkarībā no gadalaika, dzīvesvietas vai individuālām vajadzībām). Nedrīkst aizmirst arī par rotaļlietām mazulim. Pirmajās dzīves nedēļās noderēs mīksta mīļlupatiņa. 

Zīdaiņa pūriņš — apģērbs

Vienu no svarīgākajiem punktiem zīdaiņa pūriņa sarakstā aizņem apģērbs, kuru mazulim vajag daudz, jo var rasties nepieciešamība to bieži mainīt. Precīzs jaundzimušā garderobes saturs ir atkarīgs no sezonas. Ziemā dzimušam mazulim ir nepieciešami citādāks apģērbs, nekā vasarā dzimušajam. 

Izvēloties apģērbu jaundzimušajam, pievērsiet uzmanību ne tikai tā piegriezumam un izmēram, bet arī materiālam. Mazuļa āda ir ļoti maiga, tāpēc ieteicams izvēlēties drēbītes, kas izgatavotas no kokvilnas, viskozes un merino vilnas, bet izvairīties no materiāliem, kas neļauj ādai elpot.

Zīdaiņa pūriņš vasarā dzimušiem bērniem 

Tajā jāiekļauj vairāki apģērba gabali ar īsām piedurknēm, kas izgatavoti no gaisīgiem materiāliem. Pepco atradīsiet plašu, mazuļiem domāta apģērba klāstu, kas izgatavots no organiskās kokvilnas. Kāpēc zīdaiņa pūriņam ir vērts izvēlēties tieši šo materiālu? Organiskā kokvilna izceļas ar izcilu maigumu, kas bērniem nodrošina pilnīgu komfortu. No organiskās kokvilnas izgatavotās drēbītes ir hipoalerģiskas un ļauj ādai elpot, aizsargājot to dažāda veida kairinājumiem. Turklāt, apģērbam ir raksturīga augsta izturība, un tas ilgu laiku saglabā savas īpašības.

Kam tajā ir jābūt: bodiji un rāpulīši ar pēdiņām un īsām piedurknēm, rāpulīši bez piedurknēm, bikses, krekliņi ar īsām piedurknēm, plāni džemperīši, plānās zeķītes. 

Pepco informatīva ilustrācija “Ko iegādāties zīdaiņa pūriņam?”

Zīdaiņa pūriņš ziemā dzimušiem bērniem 

Tajā jāiekļauj apģērba gabali, kas mazuli ļauj saģērbt kārtās. Apģērbam jābūt izgatavotam no siltiem materiāliem: vilnas, biezākas kokvilnas, flīsa. 

Pepco atradīsiet plašu bērniem domātā apģērba klāstu katrai sezonai – siltie rāpulīši, jaciņas un svīteri, siltās bikses, virsjakas un kombinezoni. Neaizstājama izvēle pastaigu laikā un aukstākās dienās ir tekstilizstrādājumu piedāvājums, jo īpaši siltās sedziņas. 

Kam tajā ir jābūt: bodiji un rāpulīši ar garām piedurknēm, rāpulīši ar pēdiņām, bikses, garroku krekliņi, silti svīteri, biezas zeķītes, cepurītes un kombinezoni. 

Bērna aprūpes un higiēnas piederumi zīdaiņa pūriņam

Grūtniece apskata zīdainim domātas drēbītes, kamēr vīrietis fonā mēģina saskrūvēt mazuļa gultiņu

Pirmajās mazuļa dzīves nedēļās jaunajiem vecākiem īsā laikā ir jāapgūst daudz kā jauna. Zīdaiņa aprūpe prasa iemaņas, precizitāti un uzmanību. Tā ir daudz vienkāršāka, ja pieejami bērna aprūpes un higiēnas piederumi. Domājot par jauno vecāku vajadzībām, Pepco ir sarūpējis plašu piederumu klāstu zīdaiņa pūriņam. Šeit Jūs atradīsiet, cita starpā:

  • dažāda izmēra un versijas sedziņas bērniem;
  • knupīši jaundzimušajiem;
  • pudeles, bidoni ar iemuti un dažādi piederumi bērna barošanai;
  • organiskās kokvilnas autiņbiksītes;
  • trauki jaundzimušajiem;
  • rotaļlietas jaundzimušajiem. 

Tā ir tikai daļa piederumu klāsta mazuļa aprūpei, kādus iespējams iegādāties Pepco. Zīdaiņa pūriņš nesastāv vienīgi no tekstilmateriāliem, autiņbiksītēm un mīļlupatiņām. Pilnīgs komplekts paredz arī bērnistabas elementus: bērnu gultiņa, matracis, šūpulis, apmalītes, ratiņi un daudz citu priekšmetu. Lielu daļu no tiem atradīsiet Pepco par izdevīgām cenām.

Cik maksā zīdaiņa pūriņš?

Atsevišķu pūriņa elementu cenas ir atkarīgas no daudziem faktoriem, lai gan noteicošā loma ir to ražotājam. Labas kvalitātes produktiem, kas ir izgatavoti no dabīgiem materiāliem un piemēroti Jūsu mazuļa vajadzībām, nav jābūt dārgiem! 

Apmeklējiet tuvāko Pepco veikalu, lai par to pārliecinātos. Mūsu piedāvājumā atradīsiet bērniem domātas drēbītes, auduma autiņbiksītes un plašu rotaļlietu izvēli par pieņemamām cenām!