Saturs:

  1. Moderns interjers – kā iekārtot virtuvi mūsdienīgi?
  2. Neliela virtuve? Tā nav problēma! Funkcionāls nelielas virtuves interjers
  3. Interjers viesistabai ar virtuves stūrīti – kā to izveidot?
  4. Interjera priekšmeti virtuvē – loga un palodzes dizains
  5. Virtuves loga dizains
  6. Virtuves palodzes dizains

Virtuve ir mājas sirds. Tā ir vieta, kur tiek gatavotas maltītes, pavadīts laiks kopā ar ģimeni un aizvadītas sarunas. Tieši tādēļ ir vērts parūpēties par virtuves interjeru, lai tā būtu ne vien funkcionāla, bet arī vizuāli pievilcīga un mājīga. Lūk, dažas idejas, kā virtuvi padarīt modernu un kādus interjera priekšmetus tajā izmantot. Aiziet!

Moderns interjers – kā iekārtot virtuvi mūsdienīgi?

Mūsdienīgu virtuvi raksturo vienkāršība, minimālisms un elegance. Tajā dominē tīras līnijas, gludas virsmas un neitrālas krāsas, tādas kā balta, pelēka un melna. Modernās virtuvēs bieži tiek izmantoti tādi materiāli kā nerūsējošais tērauds, stikls un akmens.

Vēlaties, lai jūsu virtuves interjers būtu moderns? Pievērsiet uzmanību sekojošām detaļām:

  • Izvēlieties mēbeles ar vienkāršām formām un gludām frontālām virsmām, vēlams bez rokturiem – ‘’push-to-open’’ sistēmas izmantošana nodrošina vienmērīgu skapīšu virsmu.
  • Mūsdienīgai virtuvei ir jābūt labi apgaismotai. Ideāls risinājums ir darba virsma ar apgaismojumu un eleganti gaismekļi virs virtuves salas.
  • Modernas virtuves sadzīves tehnikai jābūt ne vien funkcionālai, bet arī estētiskai. Izvēlieties iebūvējamus modeļus vai viena zīmola iekārtas ar vienkāršām fasādēm.

Neliela virtuve? Tā nav problēma! Funkcionāls nelielas virtuves interjers

Neliela virtuve prasa īpašu uzmanību, lai padarītu to gan funkcionālu, gan estētisku. Daži gudri risinājumi var ievērojami uzlabot šādas telpas izmantošanas komfortu. Gaišas sienas krāsas un gaišas un spīdīgas frontālās virsmas liks virtuvei izskatīties lielākai un plašākai. Ieteicams izvēlēties mēbeles, kurām ir vairāk nekā viens pielietojums, piemēram, saliekamos galdus vai izvelkamās virsmas, tādējādi ietaupot vietu un palielinot mēbeļu funkcionalitāti. Pārliecinieties, ka jums ir pietiekami daudz vietas uzglabāšanai, izmantojot katru brīvo vietu, piemēram, uzstādot plauktus virs durvīm vai ierīkojot stūra skapjus. Ar šiem risinājumiem neliela virtuve kļūs par ērtu un stilīgu vietu maltīšu gatavošanai un laika pavadīšanai.

Pārbaudiet Pepco interjera priekšmetu piedāvājumu un izvēlieties dekorus savai virtuvei!

Pepco informatīva ilustrācija par virtuves dekoru tēmu

Interjers viesistabai ar virtuves stūrīti – kā to izveidot?

Viesistabas un virtuves apvienošana ir populārs modernā interjera risinājums, kas veido atvērtu un plašu telpu. Šāds izkārtojums prasa saskanīgu abu telpu dizainu, lai koptēls būtu harmonisks un funkcionāls.

Krāsu vienotība starp virtuvi un viesistabu ir ļoti svarīga. Līdzīgu krāsu toņu un materiālu izmantošana abās telpās palīdzēs radīt vienotības iespaidu. Piemēram, ja virtuvē dominē balti skapīši un gaišas koksnes darba virsma, šos pašus toņus nepieciešams izmantot arī viesistabā, izvēloties mēbeles un interjera priekšmetus pieskaņotās krāsās.

Dažādi gaismas avoti, tādi kā griestu lampas, sienas lampas un galda lampas, ļauj pielāgot apgaismojumu individuālām vajadzībām un noskaņojumam, vienlaikus izceļot katras zonas atšķirīgās funkcijas. Ideālākais risinājums virtuvē ir griestu lampas virs virtuves salas, kas nodrošina atbilstošu darba apgaismojumu. Punktveida apgaismojums virs virtuves darba virsmas nodrošina funkcionalitāti maltīšu gatavošanas laikā, savukārt sienas lampas viesistabā rada mājīgu atmosfēru patīkamai atpūtai.

Interjera priekšmeti virtuvē – loga un palodzes dizains

Virtuve vintidža stilā ar lieliem logiem

Pareizi piemeklēti virtuves piederumi var piešķirt virtuvei unikālu raksturu un padarīt to mājīgāku. Krāsaini dvielīši, krēslu paliktņi vai dekoratīvās salvetes papildina virtuves interjeru ar siltumu un krāsu. Stilīgi griešanas dēlīši, krāsaini garšvielu trauciņi vai eleganti virtuves piederumi ir ne vien praktiski, bet arī dekoratīvi elementi. Ierāmētas gleznas vai plakāti ar kulinārijas motīviem var kalpot par interesantu dekoratīvo akcentu. Labs risinājums ir paklāju un grīdas celiņu novietošana virtuves stratēģiskākajās vietās.

Virtuves loga dizains

Virtuves logs ir svarīgs punkts, kas būtiski ietekmē interjera noskaņu. Ar pareizo dizainu logs kļūst par visas telpas fokusa punktu.

  • Plānie un biezie aizkari – izvēlies vieglus un gaisīgus materiālus, kas telpā ielaiž daudz dienasgaismas. Mežģīņu vai smalki aizkari gaišās krāsās tam ir vispiemērotākie.
  • Žalūzijas – romiešu žalūzijas vai koka žalūzijas ir elegants un praktisks risinājums. Tās palīdz regulēt dienasgaismas daudzumu telpā.

Virtuves palodzes dizains

Virtuves palodze pilda vairākas funkcijas – sākot no uzglabāšanas vietas līdz vietai interjera priekšmetiem. Ko iespējams izkārtot uz virtuves palodzes?

  • Garšaugu vai sukulentu podiņi piešķirs virtuvei svaigumu un krāsu. Garšaugi ir arī praktiska piedeva ēdieniem. Izvēlieties dekoratīvos puķu podus, kas harmoniski papildinās virtuves interjeru.
  • Sveces, foto rāmīši un dekoratīvas figūriņas padarīs palodzi pievilcīgāku.
  • Palodzi iespējams izmantot arī kā papildu virsmu garšvielu, pavārgrāmatu vai citu sīklietu uzglabāšanai.

Virtuves interjeram un tā priekšmetiem ir milzīga ietekme uz šīs svarīgās telpas gaisotni un funkcionalitāti. Neatkarīgi no tā, vai virtuve ir neliela vai apvienota ar viesistabu, Pepco interjera priekšmeti un dekori ienesīs jūsu virtuvē mājīgumu un stilu. Atcerieties, ka virtuves interjers atspoguļo jūsu individuālo stilu un vajadzības, radot telpu, kurā ir patīkami pavadīt laiku.