Saturs:

  1. Izplānojiet baby shower pasākumu soli pa solim 
  2. Dāvaniņas jaundzimušajam un piemiņas lietas topošajai māmiņai
  3. Praktiskas dāvaniņas gaidāmajam mazulim 
  4. Dāvanas topošajai māmiņai
  5. Dari pats dāvaniņas – piemiņas lietas no sirds
  6. Pieredze un atmiņas vienā dāvanā

Sākotnēji punču ballītes jeb baby shower ideja bija iepazīstināt topošo māmiņu ar viņas pienākumiem, īpaši laikos, kad šāda veida informācija nebija tik plaši pieejama kā tagad. Gadu gaitā baby shower ir kļuvis par vienkārši jautru kopā sanākšanu un ballēšanos. Mūsdienās tā ir iespēja ne tikai dalīties pieredzē un zināšanās, bet arī nepiespiestā gaisotnē nosvinēt jauna ģimenes locekļa priecīgo gaidīšanu. 

Izplānojiet baby shower pasākumu soli pa solim 

Baby shower visbiežāk organizē topošās māmiņas māsas, draudzenes un kolēģes. Ideāls laiks mazuļa raudzību ballītei ir pēdējais grūtniecības trimestris (7-8 grūtniecības mēnesis), jo tad topošā māmiņa vēl ir pietiekami aktīva, bet mazuļa piedzimšana tuvojas straujiem soļiem. 

Kā saplānot raudzību ballīti un kādas dāvanas dāvināt topošajai māmiņai? Pārbaudīsim!

  • Pasākuma vieta – ņemiet vērā viesu skaitu un topošās māmiņas vēlmes. Baby shower pasākums var noritēt omulīgā mājas gaisotnē vai elegantākā un saviesīgākā atmosfērā kādā iznomātā krodziņā, kafejnīcā vai restorānā.
  • Ballītes formāts – iedvesmoties iespējams no topošās māmiņas mīļākajām lietām, krāsām vai aktivitātēm, vai arī izvēlēties pārbaudītus formātus. Populārākie motīvi ir zilas un rozā krāsas, kā arī ziedu elementi. Konkrēta formāta izvēle palīdzēs pieskaņot dekorācijas, ielūgumus un ēdienkarti. 
  • Ielūgumiem jāatspoguļo ballītes atmosfēra, un jāietver visa nepieciešamā informācija: datums, vieta, laiks un mājieni par īpašām dāvanu vēlmēm. Atkarībā no vēlmēm un pazīšanās līmeņa ar pasākuma viesiem, iespējams izvēlēties starp papīra vai elektroniskiem ielūgumiem.
  • Dekorācijām jāatbilst izvēlētajam ballītes formātam. Jūs varat iegādāties gatavus rotājumus vai pagatavot tos pati, kas pasākumam piešķirs personisku raksturu. 
  • Baby shower ēdienkartei ir jābūt vieglai, dalāmai un viegli ēdamai kompānijā. Pasūtiet ēdināšanu vai iedvesmojieties no mini uzkodu receptēm, piemēram, kanapē, tortiljas, augļu irbulīši un saldumi – cepumi vai krēmīgi deserti nelielos trauciņos. Baby shower laikā nelieto alkoholu, tāpēc izvēlieties svaigas sulas, zāļu tējas un aromatizētu kafiju. Plānojot ēdienkarti, noteikti jāiekļauj veģetāriešiem, vegāniem un cilvēkiem ar pārtikas alerģijām domātas uzkodu variācijas.

Neatņemams Baby shower elements ir tematiskās spēles un dažādas aktivitātes. Lieliski noderēs tādas spēles kā mazuļa vārda minēšana, lelles ģērbšana uz ātrumu vai smieklīgu dziesmu radīšana par māmiņas pienākumiem. Ja viesu vidū ir pieredzējušas māmiņas, viņas noteikti vēlēsies dalīties savās pārdomās un padomos – rezervējiet tam laiku. Laba ideja ir padomu grāmatas veidošana topošajai māmiņai… un ne vienmēr tiem ir jābūt nopietniem! 

Dāvaniņas jaundzimušajam un piemiņas lietas topošajai māmiņai

Baby shower dāvanu izvēle ir lieliska iespēja parādīt topošajai māmiņai, cik daudz viņa Jums nozīmē. Lūk, dažas idejas dāvanām, tostarp ne tikai praktiski piederumi mazulim, bet arī no sirds darinātas piemiņas lietiņas.

Pepco informatīva ilustrācija par Baby shower tēmu

Praktiskas dāvaniņas gaidāmajam mazulim 

Šīs kategorijas dāvanas vienmēr ir apsveicama izvēle, it īpaši, ja tās noskaņo topošos vecākus uz jauna ģimenes locekļa ienākšanu un palīdz ikdienas rūpēs par mazuli. 

  • Piederumu komplekts jaundzimušā aprūpei komplektā iekļauta maigas iedarbības ādas kopšanas līdzekļi, vannas termometrs, mīkstie dvieļi.
  • Ekoloģiskās autiņbiksītes – izgatavotas no augstas kvalitātes materiāliem, maigas un drošas zīdaiņa ādai un videi draudzīgas.
  • Ķengursoma vai slings jaundzimušā nēsāšanai – noderīga lieta jau no pirmajām mazuļa dzīves dienām, vecākiem atvieglojot rūpes par mazuli.
  • Rotaļlietas – ieteicams izvēlēties rotaļlietas, kas stimulē un veicina mazuļa attīstību, piemēram, mīksta sensorā grāmata, sensorie bloki, grabuļi un graužammantas. 

Dāvanas topošajai māmiņai

Topošā māmiņa ar prieku noraugās uz krāsainajiem Baby shower baloniem

Punču ballīte simbolizē ne tikai mazuļa gaidīšanas svētkus, tas  ir arī piemērots brīdi, lai parūpētos par topošo māmiņu. 

  • SPA dāvanu karte – sagādās topošajai māmiņai atpūtas un patīkamas atslābināšanās mirkļus, kas palīdzēs sagatavoties izaicinājumiem pārpilnajam dzīves periodam.
  • Stilīga soma bērnam nepieciešamo piederumu glabāšanai – funkcionāla un vienlaicīgi moderna lieta. Iespējams iegādāties kādu no pārdotākajiem šīs kategorijas modeļiem (piemēram, ar lielu uzrakstu “mamma”) vai pasūtīt personalizētu somu. 
  • Grāmatas par bērna aprūpes tēmu – praktiski padomi un ceļveži. 

Dari pats dāvaniņas – piemiņas lietas no sirds

Ar rokām darinātām dāvanām ir personisks un unikāls piesitiens. Kādu dāvaniņu iespējams pagatavot pašam?

  • ‘’Handmade’’ svīteri, cepurītes, zeķītes ar rokām darinātas drēbītes no mīkstas un bērna ādai draudzīgas dzijas (piemēram, kokvilna vai merino).
  • Albums bērnam – personalizēts albums svarīgu notikumu, mirkļu un atmiņu iemūžināšanai.
  • Tamborētas rotaļlietas – mīkstas, drošas un ar mīlestību radītas lietiņas būs skaista un īpaša dāvana.

Pieredze un atmiņas vienā dāvanā

Šīs kategorijas dāvanas ir lielisks veids, kā topošajiem vecākiem pasniegt neaizmirstamas atmiņas vai vērtīgas prasmes. Starp populārākajām Baby shower dāvanu idejām ir gaidību fotosesija. Varat arī izvēlēties pirmās palīdzības kursus topošajiem vecākiem vai ielūgumu uz vebināru sēriju, kas veltīta bērna aprūpes un audzināšanas jautājumiem. Kāda ir Jūsu ideja Baby shower dāvanai?