Saturs:

  1. Pepco apģērba izmēru tabula bērniem
  2. Apģērba izmēru tabula ir ērts risinājums dzīves situācijās, kad apģērbs ir jāizvēlas dāvināšanai
  3. Kā izvēlēties apģērba izmēru bērnam?
  4. No kā izvairīties, izvēloties apģērba izmēru bērnam?
  5. Kā orientēties izmēru tabulā?

Jums sagādā problēmas apģērba izmēra izvēle bērnam un māc šaubas, kādam apavu izmēram dot priekšroku? Neuztraucies! Mēs esam sagatavojuši īpašu tabulu, kas palīdzēs kliedēt ar šo jautājumu saistītās šaubas.

Zemāk atradīsiet vairākus padomus, kas palīdzēs iegādāties apģērbu un apavus dažādu vecuma grupu bērniem. Tomēr atcerieties, ka katrs bērns ir atšķirīgs, un katram ir atšķirīgas vajadzības. Tas, kas ir piemērots vienam, ne vienmēr derēs otram, bet… par visu pēc kārtas!

Pepco apģērba izmēru tabula bērniem

Labākais un ērtākais veids, kā izvēlēties apģērba izmēru bērnam, ir izmantot izmēru tabulu. Tajā atradīsiet informāciju par augumam un vecumam atbilstošiem apģērba izmēriem. 

Tomēr paturiet prātā, ka bērniem var būt atšķirīga ķermeņa uzbūve. Daži bērni ir ļoti kalsni, un, neskatoties uz vecumu, viņiem ir nepieciešams mazāka izmēra apģērbs un apavi. Citi, savukārt, ir garāki, nedaudz apaļīgāki un ļoti kustīgi, tāpēc var gadīties, ka nepieciešama lielāka izmēra garderobe, nekā norādīts mūsu izmēru tabulā.

Apģērba izmēru tabula ir ērts risinājums dzīves situācijās, kad apģērbs ir jāizvēlas dāvināšanai

Apģērba izmēru tabula ir ļoti noderīga ne tikai vecākiem, bet arī tiem, kuri apģērbu, apakšveļu vai kurpītes izvēlas dāvināšanai. Šādas situācijas parasti rodas, izvēloties dāvanu īpašiem dzīves gadījumiem – kristībām, dzimšanas dienām un gada jubilejām. Zīdaiņi nespēlēsies ar sarežģītām rotaļlietām, turklāt vēl nav zināms, kādas ir viņu iecienītākās krāsas, raksti vai pasakas. Tāpēc Pepco apģērba garderobes elementi ir lieliska ideja dāvanai!

Pepco informatīva ilustrācija: Apģērba izmēri bērniem

Kā izvēlēties apģērba izmēru bērnam?

Orientēšanās izmēru tabulā nav viss, kas ir jāzina. Ir vēl dažas svarīgas lietas, kas jāpatur prātā, iegādājoties apģērbu bērnam:

  • Zīdaiņi aug ļoti ātri, tāpēc nav ieteicams iegādāties drēbītes, kas der tieši laikā, jo īpaši tās, kas tiek dāvinātas.
  • Maziem bērniem patīk nosmērēties un viņiem domātās drēbītes ir bieži jāmazgā
  • Apģērba izmēru tabulai ir tikai informatīvs raksturs – vienmēr ņemiet vērā bērna reālo augumu un svaru. Katrs bērns attīstās individuālā tempā, tāpēc vecumam vai augumam ieteiktais izmērs ne vienmēr būs atbilstošs.
  • Izvēloties apģērbu vecākam bērnam, paturiet prātā, ka arī viņam joprojām ir aktīvas augšanas periods un nepieciešami vairāki maiņas apģērbi – jautras izklaides bieži vainagojas ar traipiem uz biksēm, zeķēm vai krekliņiem. 
  • Veids, kā ietaupīt līdzekļus, ir ne tikai iegādāties apģērbu Pepco, bet arī vienu izmēru lielāku – piemēram, bikses, kas ir mazliet par garu, var uzlocīt uz augšu vai pat iešūt, lai bērns tās valkātu ilgāk.

Pirms iegādāties apģērbu vai apavus savam bērnam, pārskatiet apģērba izmēru tabulu un pārliecinieties, ka izvēlējāties pareizo vienību. Ja Jums ir radušās šaubas, vienmēr varat doties uz Pepco veikalu kopā ar savu bērnu, lai drēbītes piemērītu klātienē.

No kā izvairīties, izvēloties apģērba izmēru bērnam?

Zēns drēbju skapī

Kādas ir biežāk pieļautās kļūdas, izvēloties apģērba izmēru? Pirmkārt, zīdaiņiem un maziem bērniem iegādāties apģērbu, kas der tieši laikā – bērni šajā vecumā aug tik ātri, ka šādas drēbītes jau pēc dažām uzvilkšanas reizēm paliks pa šauru. No kādām plaši izplatītām kļūdām vēl ir jāizvairās?

Apģērbs tikko dzimušai meitenītei vai puisītim nevar būt pa lielu – ja pārāk maza apģērba iegāde parasti notiek kļūdas pēc, tad pārāk lielu rāpulīšu pirkums dažkārt ir apzināta rīcība. Taču šāds apģērbs “ar rezervi” ir ne vien bērnam neērts, bet arī apgrūtina kustības. 

Vēl viens svarīgs jautājums ir apģērba sastāvs – tam ir milzīga ietekme uz pareizā izmēra izvēli. Ja dodat priekšroku elpojošām drēbītēm jaundzimušajam, kas izgatavotas no tīras kokvilnas, ļoti rūpīgi jāizvēlas izmērs, jo apģērbs nebūs pārāk elastīgs. Ja materiāls satur elastīgo šķiedru piejaukumu (parasti elastāna), materiāls labāk pielāgosies bērna ķermenim. 

Apģērbam un apakšveļai jābūt pieguļošai, bet ne apspīlētai. Tas pats attiecas uz apaviem, kuru nepareiza izvēle ne tikai rada diskomforta sajūtu lietošanas laikā, bet arī negatīvi ietekmē mācīšanos staigāt, bērna pēdu struktūru un pārvietošanās veidu.

Kā orientēties izmēru tabulā?

Apģērba un apavu iegāde bērnam var būt apgrūtinoša nodarbe – piedāvājums ir milzīgs un izmēra izvēle sarežģīta. Iepērkoties kopā ar bērnu veikalā, šo problēmu var atrisāt pielaikošanas kabīnēs, bet ko darīt ar tiešsaistes veikalu? Šajā situācijā lieliski noderēs izmēru tabula. 

Bērniem apģērba izmērs nedaudz atšķiras no pieaugušajiem domātā – tabulā neatradīsiet izmērus S, M un L, bet gan pilnīgi atšķirīgus apzīmējumus. Kādi tie ir?

  • Izmērs – piemēram, 80, 86 vai 110.
  • Vecums – piemēram, 9-12 mēneši.
  • Augums – piemēram, 74-79 centimetri

Uz dažām apģērba etiķetēm un izmēru tabulā iespējams atrast katru no šiem apzīmējumiem vai tikai dažus no tiem. Bērniem domātajos apģērba izmēros ir viegli orientēties, tikai jāatceras, ka izmēra skaitlis (piemēram, 80) vienmēr ir par vienu lielāks, nekā norādītais maksimālais bērna augums (centimetros). 

Piemērs: 80. izmēra apģērbs labi der bērnam, kura augums ir no 74 līdz 79 centimetriem. Savukārt bērnam, kura augums ir 83 centimetri, nepieciešams iegādāties 86. izmēra apģērbu. 

Cerams, ka mūsu padomi un apģērba izmēru tabula palīdzēs piemeklēt drēbītes, kas Jūsu bērnam kalpos ilgi un derēs, kā uzlietas!