Saturs:

  1. Nepieciešamie piederumi skolai – saraksts
  2. Burtnīcas un piezīmju grāmatiņas
  3. Penālis un tā saturs
  4. Rokdarbu materiāli
  5. Moderns apģērbs skolai kopā ar Pepco!

Skolas gaitu uzsākšana ir liels notikums ikvienam pirmklasniekam un viņa vecākiem. Uzziniet, kādas preces ir nepieciešamas skolniekam, un kādus jaunumus piedāvā veikals Pepco, lai nodrošinātu komfortu un funkcionalitāti gan mācību laikā, gan atpūtas brīžos. Uzziniet, kam ir jābūt pirmklasnieka mugursomā, lai katru dienu skolā pārpildītu pozitīvi iespaidi un piedzīvojumi!

Nepieciešamie piederumi skolai – saraksts

Preces skolai ir labas sagatavošanās pamats skolas gaitu uzsākšanai. Rūpīgi nokomplektētas burtnīcas, penāļi un nepieciešamie piederumi nodrošina bērnam komfortu un mācīšanās efektivitāti. Zemāk atradīsiet detalizētu sarakstu ar svarīgākajām precēm, kādām jābūt skolas mugursomā un kuras iespējams iegādāties veikalā Pepco par ļoti pieņemamām cenām.

Burtnīcas un piezīmju grāmatiņas

Starp pirmklasniekam nepieciešamajām precēm ir noteikta daudzuma burtnīcas.

  • Rūtiņu burtnīcas – vairākas vienības (parasti 4-5) matemātikas stundām un tiem priekšmetiem, kuros nepieciešamas rūpīgas piezīmes.
  • Līniju burtnīcas – vairākas vienības (parasti 4-5) rakstītprasmes attīstīšanai un latviešu valodas stundām.

Penālis un tā saturs

Penālis ir svarīgs elements, kurā jāatrodas visiem nepieciešamajiem rakstīšanas un zīmēšanas piederumiem.

  • Zīmuļi – vēlams vairākas vienības, ieskaitot dažādas cietības zīmuļus, lai bērns varētu ērti zīmēt un rakstīt. Resnāki trīsstūra formas zīmuļi var būt laba izvēle, jo tie nodrošina pareiza satvēriena attīstīšanu.
  • Pildspalvas – minimums divas vienības (viena rezervei) vai tintes pildspalvas (ar maināmu iekšiņu). Pildspalvas var būt dažādās krāsās, lai atvieglotu burtnīcu iekārtošanu.
  • Krītiņi – 12-24 krītiņu komplekts dažādās krāsās lieliski noderēs ne tikai vizuālās mākslas stundās, bet arī matemātikā, latviešu valodā un dabaszinībās.
  • Flomāsteri – dažādu krāsu flomāsteru komplekts krāsainām piezīmēm un zīmējumiem.
  • Dzēšgumija – mīksta, lai efektīvi izdzēstu kļūdas un nebojātu papīru.
  • Zīmuļu asināmais – ar konteineru skaidu savākšanai, lai nodrošinātu ātru zīmuļa vai krītiņa noasināšanu, nepieceļoties no darba vietas un nesasmērējot penāli.
  • Lineāls – 15-20 cm garš, vēlams plastmasas un elastīgs, lai būtu ērti nēsājams penālī un nesalūstu.
  • Šķēres – ar noapaļotiem galiem drošai lietošanai.
  • Līmes zīmulis – ērti lietojams un nesmērējas kā šķidrā līme, ideāli piemērots rokdarbiem un dažādiem skolas uzdevumiem.

Preces skolai meitenei var iekļaut penāli iecienītākajā krāsā vai ar pasaku tēlu motīviem, piemēram, Bārbiju, princesēm, vienradžiem vai populāru animācijas filmu varoņiem. Turklāt, krāsainas pildspalvas, dekoratīvas dzēšgumijas vai burtnīcu uzlīmju komplekts, ko izvēlējusies meitene pati, padarīs mācīšanos par daudz interesantāku nodarbi. Arī burtnīcu vāciņiem meitene var izvēlēties individuālu dizainu, piemēram, ziedus, tauriņus, sirsniņas vai mīlīgus kaķēnus un suņukus. Lielākajai daļai meiteņu patīk radošas aktivitātes, tāpēc rokdarbu materiāliem  iespējams pievienot gliterus, krāsainas lentes, pērlītes un citus rotājumus unikāla mākslas darba radīšanai.

Rokdarbu materiāli

Ar pareizo komplektu rokdarbiem skolēns var veiksmīgi piedalīties vizuālās mākslas stundās un tehniskajās nodarbībās, attīstot savas prasmes un veicinot radošumu.

  • Krāsas un otas – pirmklasnieka skolas preču komplektā noteikti jāiekļauj akvareļa vai plakātu krāsas, vairākas dažāda biezuma otas un droša ūdens krūze.
  • Zīmēšanas papīra bloks – bloki ar baltām un krāsainām lapām ir pamats lielākajai daļai radošo darbu. Zīmēšanas papīra bloks noderēs arī darbiem, kam nepieciešama stingrāka virsma, piemēram, veidojot modeļus vai kolāžas.
  • Krāsainais papīrs un kreppapīrs – krāsainā papīra komplekts un vismaz 4-5 dažādu toņu kreppapīri palīdzēs radīt radošus darbus, griežot vai veidojot kolāžas un telpiskos modeļus. Līdz ar to bērni vēl efektīvāk attīsta savas manuālās prasmes un iztēli.
  • Plastilīns un modelēšanas masa – lieliski materiāli tēlniecībai un modelēšanai. Bērni var veidot trīsdimensiju figūras, kas attīsta viņu manuālās prasmes un telpisko domāšanu.

Preces skolai zēnam var iekļaut penāli ar sporta motīviem, automobiļiem, supervaroņiem vai datorspēļu varoņiem. Praktiski zīmuļi, pildspalvas ar iecienītākajiem varoņiem un ērti zīmuļu asināmie padarīs ikdienas pienākumus daudz patīkamākus. Zēni var dot priekšroku burtnīcām ar kosmisko motīvu vāciņiem, dinozauriem vai sportistiem – rūtiņu burtnīca ar Levandovski vai Ronaldo uz vāka būs īpaši saistoša tematika. Zēnus bieži aizrauj modelisms un konstrukcijas, tāpēc radošo darbu materiāliem iespējams pievienot modelēšanas masu, koka irbulīšus modeļu veidošanai vai komplektu tehniskajiem zīmējumiem.

Komplektējot preces skolai, jāatceras par piederumu pielāgošanu bērna individuālajām vajadzībām un skolas prasībām. Daudzi skolotāji vecāku sapulču laikā izdala sarakstus ar skolai nepieciešamajām lietām vai arī ievieto to lejupielādei skolas mājas lapā.

Pepco informatīva ilustrācija – preces skolai

Moderns apģērbs skolai kopā ar Pepco!

Pirmklasniekam domātā apģērba izvēles laikā jāņem vērā gan komforts, gan bērna vēlmes. Pepco apģērba jaunā kolekcija ar Bārbijas motīvu meitenēm un ‘’Marvel’’ motīvu zēniem – lieliska izvēle komfortam un jautrībai.

Meitenēm piedāvājam iegādāties krāsainus krekliņus, ērtus svārkus un legingus ar lelles Bārbijas motīvu, kas nodrošinās kustību brīvību un izskatīsies lieliski. Apģērba jaunā kolekcija skolai jau pieejama veikalā Pepco un noteikti būs katras meitenes gaumē. Piedāvājumā atradīsiet ērtus treniņtērpus, mīkstas siltās jakas un elastīgas bikses, kas ideāli piemērotas nēsāšanai ikdienā. Šīs kolekcijas vadošais motīvs ir Bārbija, kas apģērbam piešķir meitenīgu šarmu un stilu. Uzdrukas ar daudzu paaudžu iecienītāko lelli parādās gan uz sporta apģērba, gan elegantākiem topiem un kleitām. Kolekcija ir krāsaina un daudzveidīga, ļaujot katrai mazajai Bārbijas fanei izpausties, vienlaikus nodrošinot komfortu un brīvību skolas aktivitāšu laikā.

PEPCO informatīva ilustrācija par apģērba jauno kolekciju skolai ar Bārbijas un Marvel motīvu

Zēniem patiks T-krekli, treniņtērpi un siltās jakas ar ‘’Marvel’’ supervaroņiem, kas ir ne vien stilīgs, bet arī bērna vajadzībām atbilstošs apģērbs. Apģērba jaunā kolekcija zēniem veikalā Pepco ir pārsteigums visiem mazajiem supervaroņu faniem. Kolekcijā dominē ērti treniņtērpi, kvalitatīvas siltās jakas un komfortablas bikses, kas lieliski piemērotas skolas aktivitātēm. Apģērbs ir apdrukāts ar ‘’Marvel’’ visuma motīviem un tādiem varoņiem kā Zirnekļcilvēks, Dzelzs vīrs un Halks. Līdz ar to apģērbs ir ne tikai praktisks un ērts, bet arī veicina bērna iztēli, ļaujot paust savu aizrautību par iecienītāko varoņu piedzīvojumiem. Kolekcija ir radīta ar domu par mazā cilvēka dinamisko skolas dienu, apvienojot stilu un valkāšanas komfortu.

Neaizmirstiet par tādiem apģērba papildinājumiem kā zeķes, apakšveļa un piemēroti apavi, kas nepieciešami katra skolēna skolas komplektam. Šādi skolas piederumi bērnam palīdzēs sākt jaunu izglītības posmu, sniedzot nepieciešamo pārliecību un sagādājot prieku.

Skolas gaitu uzsākšana ir ārkārtīgi svarīgs posms katra bērna dzīvē, bet kopā ar Pepco sagatavotas skolas lietas šo laiku var padarīt daudz vieglāku. Tikpat svarīgs, cik mugursomas saturs un skolai nepieciešamās lietas, ir vecāku individuālais atbalsts. Šajā nozīmīgajā dzīves brīdī bērni var izjust nemieru un stresu, saistībā ar jaunajiem izaicinājumiem un neierasto vidi. Spēja uzklausīt, pārrunāt sajūtas, kopīgi pavadīt laiku un pozitīva motivācija var ievērojami palielināt bērna pašpārliecinātību. Jūsu nodrošinātais emocionālais atbalsts ir neaizstājams, veidojot pamatus, uz kuriem bērns jaunajā skolas vidē var veiksmīgi attīstīt izglītojošās un sociālās prasmes.