Saturs:

  1. Dzīvojamā istaba ‘’boho’’ stilā – mājokļa dvēsele
  2. Dizaina priekšmeti ‘’boho’’ stilā – vienkāršs veids, kā interjeram piešķirt raksturu
  3. Spilvens ‘’boho’’ stilā – sīka detaļa ar lielu efektu
  4. Lampiņas ‘’boho’’ stilā – apgaismojums ar raksturu
  5. Gleznas ‘’boho’’ stilā – mākslas pieskāriens Jūsu mājoklim
  6. Paklāji, pledi un aizkari – tekstilizstrādājumi, kas uzbur noskaņu

‘’Boho’’ ir eklektisks interjera dizains, kas apvieno krāsas, ornamentus un faktūras, telpai piešķirot brīvības un mākslinieciskas nekārtības atmosfēru. Ieteiksim, kā iekārtot dzīvojamo istabu boho stilā un integrēt tajā dizaina priekšmetus. 

Dzīvojamā istaba ‘’boho’’ stilā – mājokļa dvēsele

‘’Boho’’ stilā iekārtota dzīvojamā istaba ir vieta, kurā var brīvi eksperimentēt ar dizaina risinājumiem, smeļoties iedvesmu no visas pasaules. Iekārtojumā noteicoša loma ir dabīgiem materiāliem, piemēram, neapstrādātai koksnei, linam vai džutai. Krāsu paletē dominē silti zemes toņi, akcentu piešķirot ar vairākiem piesātinātiem toņiem.

Izvēlieties ērtu dīvānu, kas apvilkts ar etniska raksta vai ziedu motīva audumu, lai tas kļūtu par dzīvojamās istabas centrālo punktu. Tam līdzās var novietot pītus atzveltnes krēslus, piešķirot telpai vieglumu un dabiskumu. Kafijas galdiņš no pārstrādāta koka vai neparasts, ar rokām darināts modelis, būs lieliska vieta grāmatām un interjera priekšmetiem. 

Neaizmirstiet par priekšmetiem, kas uzlabos jau tā izteiksmīgo interjeru – krāsaini paklāji, ar rokām darināti gultas pārklāji un segas, kā arī unikāli, mākslinieciski rotājumi. Tas viss kopā radīs mājīgu un iedvesmojošu atmosfēru jūsu dzīvojamā istabā.   

Pie sienas piekariniet gleznas ‘’boho’’ tematikā, gan ar roku gleznotas, gan etniskos motīvos ieturētas. Spoguļi dekoratīvos rāmjos un pīti grozi uz grīdas vai kumodes lieliski iederēsies ‘’boho’’ stila interjerā.

‘’Boho’’ stila interjerā nedrīkst pietrūkt telpaugu. Tie telpā ienesīs dabisku zaļumu tā skaistākajā formā. 

PEPCO informatīva ilustrācija – dizaina priekšmeti boho stilā

Dizaina priekšmeti ‘’boho’’ stilā – vienkāršs veids, kā interjeram piešķirt raksturu

‘’Boho’’ stila interjers nozīmē ne tikai mēbeles un krāsainas sienas, bet, galvenokārt, dizaina priekšmetus un dekorus, kas telpai piešķir unikālu raksturu un mājīgumu. Ar pareizajām detaļām iespējams viegli un ātri mainīt telpas izskatu, ienesot tajā siltumu, brīvību un māksliniecisku noskaņu. Šeit būs dažas svarīgas norādes, kas palīdzēs izveidot boho stila interjeru.

Spilvens ‘’boho’’ stilā – sīka detaļa ar lielu efektu

Mīkstie spilveni ir neatņemama ‘’boho’’ stila sastāvdaļa, kuru pārvalkus iespējams viegli mainīt, atkarībā no garastāvokļa vai sezonas. Kā izvēlēties dekoratīvos spilvenus un pārvalkus ‘’boho’’ stilā?

  • Materiāls – izvēlieties dabīga materiāla dekoratīvos spilvenus, dodot priekšroku linam, kokvilnai un vilnai. Šie materiāli ir ne vien videi draudzīgi, bet arī izturīgi un ērti.
  • Raksti un krāsas – ‘’Boho’’ spilveniem raksturīgi etniski raksti, tekstilmozaīka, bārkstis un spilgtas krāsas. Jūs varat apvienot dažādus rakstus un toņus, lai radītu eklektisku un interesantu dizaina risinājumu.
  • Izkārtojums – novietojiet spilvenus uz gultas, dīvāna, atzveltnes krēsla vai grīdas, radot mājīgu un stilīgu vietu atpūtai. ‘’Boho’’ dekoratīvie spilveni lieliski iederēsies arī uz terasēm un balkoniem!

Lampiņas ‘’boho’’ stilā – apgaismojums ar raksturu

Dzīvojamā istaba ‘’boho’’ stilā ar kamīnu

Apgaismojums ir ļoti svarīgs interjera elements. Īstās lampiņas var pilnībā mainīt interjera dizainu, piešķirot tam mājīgumu un siltumu. Kā izvēlēties lampiņas boho stilā?

  • Kupoli – izvēlieties lampas kupolus, kas izgatavoti no rotangpalmas, bambusa vai auduma. Dabiskie materiāli interjeram piešķirs organisku un mājīgu izskatu.
  • Gaismas virtenes – pie sienām, ap logiem vai virs gultas izkārtas gaismas virtenes interjeram piešķir maģisku noskaņu. Virtenes iespējams izkārt arī ārpusē, radot īpašu apgaismojumu uz terases vai dārzā.
  • Laternas – metāla vai koka laternas ar svecēm interjerā ienes romantiku un mājīgumu. Laternas iespējams novietot uz grīdas, plauktiem vai palodzēm, radot siltas noskaņas pārpilnus gaismas punktus.

Gleznas ‘’boho’’ stilā – mākslas pieskāriens Jūsu mājoklim

Dažāda veida gleznas ‘’boho’’ stilā ir lielisks veids, kā personalizēt interjeru. Tajās var būt attēloti abstrakti dizaini, augu motīvi vai etniskas ainas, piešķirot telpai māksliniecisku noskaņu. Izvēloties gleznas ‘’boho’’ stilā, pievērsiet uzmanību rāmjiem un dodiet priekšroku tiem, kas izgatavoti no dabīgiem materiāliem, piemēram, koka vai bambusa. Jums nav jāaprobežojas tikai ar atsevišķām gleznām! Veidojiet veselu sienas galeriju, kas sastāv no dažādiem plakātiem un fotogrāfijām. Formātu un stilu dažādība rada dinamisku un interesantu rezultātu, kas ir boho stila būtība.

Paklāji, pledi un aizkari – tekstilizstrādājumi, kas uzbur noskaņu

Izvēlieties paklājus ar austrumu rakstiem vai dabīgas šķiedras audumus, piemēram, vilnu un kokvilnu. Paklāji boho stilā bieži ir krāsaini un rakstaini, kas interjeram piešķir siltumu un mājīgumu. Viegli un gaisīgi mežģīņu aizkari, lina dienas aizkari un gultas pārklāji ar krāsainiem rakstiem ir lielisks veids, kā pabeigt telpas iekārtošanu ‘’boho’’ stilā. Neaizmirstiet par rakstainiem plediem, kurus iespējams izkārtot uz dīvāna malas vai novietot uz kafijas galdiņa plaukta, lai paņemtu vēsākos brīžos. 

Pārbaudiet, kādi pledi un pārklāji pieejami Pepco piedāvājumā. 

Interjera dizains boho stilā ir ideāls risinājums tiem, kas novērtē brīvību, radošumu un eklektismu. Neatkarīgi no tā, vai iekārtojat guļamistabu vai dzīvojamo istabu, atcerieties par dabīgiem materiāliem, rakstu un krāsu bagātību, kā arī individuālu akcentu. Pepco atradīsiet visu nepieciešamo funkcionālas, dzīvīguma pārpilnas un individuālisma piesātinātas dzīvojamās platības radīšanai par ļoti pieņemamām cenām.