Saturs:

  1. Kā iekārtot bērnistabu?
  2. Sakārtota bērnistaba – rotaļlietu uzglabāšana bez slēpšanas
  3. Kā iekārtot istabu aktīvam bērnam?
  4. Maza bērnistaba – liels izaicinājums
  5. Bērnistabas apgaismojums
  6. Bērnistabas dekorācijas – individualitātes piešķiršana

Viens no lielākajiem bērna sapņiem ir pašam sava istaba, kurā iespējams paslēpties no visas pasaules un piedzīvot neparastus piedzīvojumus rotaļājoties vai atpūšoties. Bērnistabas plānošanai nav jābūt milzīgam loģistikas vai finansiālam izaicinājumam. Ieteiksim, kā iekārtot bērnistabu un kam pievērst uzmanību, lai iegūtu telpu, kas radīta gan mācībām, gan rotaļām.

Kā iekārtot bērnistabu?

Bērnistabas plānošanu var uzticēt profesionāļiem, taču tas ir dārgs risinājums. Lielisku efektu vari panākt paša spēkiem, iedvesmu meklējot tīmeklī un pieskaņojot interjera dizainu bērna vecumam un interesēm.

Bērnistabas plānošanu sāk no telpas mērījumiem, pieejamā budžeta, krāsas toņu un dizaina vēlmēm. Vispirms veic telpas kosmētisko remontu (krāsošana vai tapešu ieklāšana) un pēc tam pieskaņo mēbeles. Atcerieties, ka drošība ir svarīgāka par estētiskajiem risinājumiem, tāpēc vienmēr izvēlieties mēbeles un aksesuārus atbilstoši bērna vecumam.

Kādas mēbeles nepieciešamas bērnistabai?

  • Ērta gulta – dažus gadus vecam bērnam ir vērts iegādāties pilna izmēra vienvietīgu gultu. Ja mēbelējat ļoti nelielu bērnistabu, apsveriet izvelkamu gultu vai modeli, kas “aug kopā ar bērnu”.
  • Skapis – aizverams drēbju skapis un plaukti grāmatām un rotaļlietām.
  • Galdiņš vai rakstāmgalds – pat ja bērns vēl neapmeklē skolu, viņam ir nepieciešama vieta, kur sēdēt, zīmēt un krāsot.

Aprīkojuma un mēbeļu daudzumam bērnistabā nav jābūt lielam, it īpaši, ja tā ir neliela bērnistaba. Atstājiet brīvu vietu radošām darbībām.

Pepco informatīva ilustrācija par bērnistabas iekārtojumu

Sakārtota bērnistaba – rotaļlietu uzglabāšana bez slēpšanas

Viens no lielākajiem izaicinājumiem, ar kādu saskaras bērnu un pusaudžu vecāki, ir kārtības uzturēšana istabā. Ja vēlaties, lai bērnistabā nevaldītu haoss, izvēlieties dažus pārbaudītus risinājumus, kas palīdzēs bērnam iemācīt kārtības mīlestību un netraucēti uzglabāt visus dārgumus.

  • Iegādājieties kastes rotaļlietu uzglabāšanai – tās var būt speciālas kastes mēbelēm vai plastmasas un kartona kastes ar vāku. Šādu risinājumu ērtai telpas sakārtošanai un matu uzglabāšanai atradīsiet veikalā Pepco.
  • Pieskaņojiet mēbeļu skaitu un veidu bērna vajadzībām – nevadieties pēc tā, kas ir modē, bet gan pēc tā, kas ir praktisks. Jūsu bērnam patīk lasīt grāmatas? Nepieciešami vairāki plaukti to uzglabāšanai!
  • Neizmantotās rotaļlietas uzglabājiet kastēs – ne visam vienmēr jābūt redzamam un pa rokai. Ja atsevišķas rotaļlietas bērns izmanto reti vai vispār ar tām nespēlējas, tad pienācis laiks tās nolikt malā.

Grāmatu, rotaļlietu, mīksto mantiņu, spēļu, piemiņas lietiņu vai gleznošanas un zīmēšanas piederumu uzglabāšana var būt milzīgs izaicinājums. Par laimi, pareizi izvēlētas mēbeles un Pepco piederumi lietu uzglabāšanai ievērojami atvieglos šo uzdevumu.

Kā iekārtot istabu aktīvam bērnam?

Telpas iekārtošana bērnam, kuram visvairāk patīk zīmēt vai lasīt grāmatas, var šķist vienkāršāka, salīdzinot ar bērnu, kurš nemitīgi atrodas kustībā.

Kas iederēsies?

  • Gulta ar kāpnēm un slidkalniņu – šādas mēbeles ir pieejamas daudzos variantos un risinājumos.
  • Sienas kāpnes, pa kurām bērns varēs kāpelēt. Atcerieties, ka, drošības apsvērumu dēļ, zem kāpnēm ir jāatrodas matracim.
  • Mīksts paklājs – vieta, kur bērnam vingrot, dejot un lēkāt.

Jo lielāka ir aktīvam bērnam paredzētā istaba, jo labāk, bet pat dažos vai padsmit kvadrātmetros iespējams iekārtot telpu enerģiskām nodarbēm.

Maza bērnistaba – liels izaicinājums

Krāsaina bērnistaba

Nelielas bērnistabas iekārtošana var šķist ļoti sarežģīta, bet pat nelielu platību iespējams izplānot mājīgi, ērti un estētiski. Viss, kas nepieciešams, ir pareizie krāsu toņi, ietilpīgas un vieglas mēbeles un dažas pārbaudītas metodes, izmantojot plašo Pepco produktu klāstu.

Nelielā bērnistabā iederēsies:

  • Gaišas krāsas – šādas krāsas optiski palielina telpu. Izvēlieties gaišus toņus sienām un mēbeles piezemētās krāsās.
  • Daudzfunkcionāli vai salokāmi risinājumi – iekārtojot nelielu telpu meitenei, istabā iespējams novietot galdu ar darba virsmā apslēpjamu spoguli, lai to varētu izmantot arī kā rakstāmgaldu.
  • Seklas mēbeles – jūs varat viegli iegādāties kumodes, grāmatplauktus vai skapjus ar mazāku dziļumu nekā standarta versijām. Tas palīdzēs ērti uzglabāt rotaļlietas un neaizņems daudz vietas.

Neaizmirstiet bērnistabas iekārtošanas laikā ņemt vērā bērna individuālo gaumi. Istaba meitenei nav jāietur rozā toņos, tāpat kā zēna istabas interjeram nav obligāti jāsasaucas uz futbolu vai kosmosa kuģu tēmu. Nevadieties pēc stereotipiem, bet gan bērna patiesajām interesēm.

Bērnistabas apgaismojums

Ļoti svarīgs bērnistabas aprīkojuma elements ir labs apgaismojums, kas pielāgots bērna vecumam un vajadzībām. Atsevišķos dzīves posmos nepieciešama atšķirīga gaismas jauda un tās sadalījums.

  • Jaundzimušā un dažus mēnešus veca mazuļa istabā labi iederēsies zemākas jaudas spuldzes un naktslampiņas vājās un patīkamās krāsās, kas pieskaņotas interjeram.
  • Vecāka mazuļa un aktīva pirmsskolas vecuma bērna istabā vissvarīgākā funkcija noteikti ir griestu lampai un punktveida gaismekļiem un lampiņām, kuras var ieslēgt zīmēšanas vai puzles likšanas laikā.
  • Kad bērns ir sasniedzis skolas vecumu un pie sava rakstāmgalda sāk pavadīt arvien vairāk laika, palīgā jāņem arī galda lampa.

Bērnistaba jānodrošina ar vairākiem gaismas avotiem, kas optiski palielina mazu telpu.

Bērnistabas dekorācijas – individualitātes piešķiršana

Neaizstājams katras bērnistabas interjera elements ir dažādi aksesuāri un dekori, kas bieži vien pauž bērna pašreizējās intereses un aizraušanos. Šie priekšmeti piešķir telpai individuālu un unikālu raksturu. Tā ir sanācis, ka bērnistabām domātās rotaļlietas un dekori ir Pepco specialitāte.

Lai bērnistabai piešķirtu individualitāti, izvēlieties:

Visus šos priekšmetus atradīsiet veikalā Pepco par lieliskām cenām, lai bērnistabas iekārtošana neradītu robu ģimenes budžetā, atbilstu Jūsu gaumei un nodrošinātu komfortu.