Saturs:

  1. Rudenīgi rotājumi palodzei
  2. Rudenīgas dekorācijas galdam
  3. Idejas rudenīgiem dekoriem viesistabā un guļamistabā
  4. Rudenīgi rotājumi priekšnamam
  5. Kopsavilkums

Rudens ir laiks, kad daba mūs apvelta ar unikālu krāsu un rakstu bagātību. Rudens ir ideāls brīdis siltiem un mājīgiem rotājumiem, kas atspoguļo šī gadalaika skaistumu. No rotājumiem uz palodzes līdz noskaņām bagātiem tekstilizstrādājumiem un priekšnamadekoriem… lūk, dažas idejas, kas palīdzēs uzburt rudenīgas noskaņas ikvienā mājas stūrītī.

Rudenīgi rotājumi palodzei

Iekštelpu palodzes ir lieliska vieta sezonāliem rotājumiem. Rotājumi uz palodzes var būt gan vienkārši, gan efektīvi, atkarībā no individuālā stila un pieejamās telpas.

Ko iespējams novietot uz palodzes?

  • Ķirbis – mazi ķirbīši dažādās krāsās un formās ir klasiska rudens dekorācija.
  • Stikla trauki ar ozolzīlēm, kastaņiem un zariņiem ar krāsainām lapām – izvēlieties dažāda augstuma stikla traukus un piepildiet tos ar rudens veltēm. No zariem un lapām iespējams izveidot rudenīgu kompozīciju.
  • Sveces un svečturi – novietojiet uz palodzes dažas aromātiskas sveces siltos toņos, dodot priekšroku oranžiem, brūniem un bordo toņiem. Tās iespējams novietot uz dekoratīviem paliktņiem, ievietot laternās vai svečturos.
  • Augi – izvēlieties telpaugus, kas zied rudenī, tādus kā virši vai graudzāles. Pieskaņojiet dekoratīvos podus dabīgās krāsās, lai uzsvērtu dekoru rudenīgo raksturu.

Rudenīgas dekorācijas galdam

Rudens krāsās ieturēta virtuve ar sausām lapām, ķirbjiem un ziediem

Galds ir daudzu mājas aktivitāšu centrālais punkts, tāpēc ir vērts parūpēties par tā rotājumiem. Rudenīgi galda dekori piedod siltumu un mājīgumu maltīšu un ģimenes sanākšanu laikā.

Ko iespējams novietot uz galda?

  • Kompozīcijas – izveidojiet kompozīciju no sezonas lapām, zariem un čiekuriem. Tai iespējams pievienot mazus ķirbīšus, žāvētus augļus un sveces. Novietojiet to galda centrā.
  • Galda celiņi un salvetes – izvēlieties tekstilizstrādājumus rudenīgās krāsās, tādās kā brūnie, oranžie, sarkanie un zelta toņi. Galda celiņi un salvetes šajos krāsu toņos izcels rudens noskaņas.
  • Bļodas ar rudens gardumiem – novietojiet uz galda bļodas ar sezonālajiem augļiem, tādiem kā āboli, bumbieri vai rieksti. Tas piešķirs interjeram ne vien krāsu, bet arī dabīga dekora noti.

Idejas rudenīgiem dekoriem viesistabā un guļamistabā

Rudens ir laiks, kad dienas kļūst īsākas, bet vakari vēsāki, tādēļ ir vērts parūpēties par mājīgu gaisotni. Tādi tekstilizstrādājumi kā pledi, gultas pārklāji un spilvendrānas var būt praktisks risinājums rudenīgiem rotājumiem, kas pārveidos viesistabas un guļamistabas interjeru, piešķirot tam siltumu un komfortu.

Pledi ir viens no svarīgākajiem rudens dekorāciju elementiem. Tos iespējams stilīgi iekļaut viesistabas interjerā, novietojot uz dīvāna vai atzveltnes krēsla, lai vienmēr būtu pa rokai aukstajos rudens vakaros. Izvēlieties pledus, kas izgatavoti no mīkstiem un patīkamiem materiāliem, tādiem kā vilna, flīss vai bieza kokvilna. Rudens sezonā dominē brūnie, oranžie, sarkanie un zelta toņi.

Gultas pārklāji ir vēl viens elements, kas lieliski iederas gan viesistabā, gan guļamistabā. Tos iespējams novietot uz gultas guļamistabā vai uz dīvāna viesistabā, radot greznības un mājīguma iespaidu īsti rudenīgā gaisotnē. Pārklāji kalpo arī kā praktisks aksesuārs, aizsargājot mēbeles no netīrumiem un nolietojuma, vienlaikus piešķirot interjeram raksturu. Izvēloties gultas pārklājus, pievērsiet uzmanību materiālam un dizainam – biezi austie gultas pārklāji rudenīgās krāsās vai ar lapu motīviem būs īstā izvēle.

Spilvendrānas ir mazs, bet svarīgs dekoratīvais elements, kuru var viegli mainīt, atkarībā no sezonas. Rudenim piestāv spilvendrānas, kas izgatavotas no dabīgiem materiāliem, tādiem kā lins, kokvilna vai vilna, kas interjeram piešķir siltu un mājīgu gaisotni. Spilvendrānu tekstūra var būt dažāda, sākot no vienkāršām un izšūtām, līdz dekorētām ar bārkstīm un pogām. Dabas iedvesmoti raksti, piemēram, lapas, koki vai dzīvnieki, būs lielisks papildinājums rudenīgam interjeram.

Jums nav ideju mājas dekorēšanai? Iedvesmojieties no Pepco

Pepco informatīva ilustrācija par rudens dekorāciju tēmu

Rudenīgi rotājumi priekšnamam

Priekšnams var būtiski ietekmēt visa īpašuma izskatu, radot rudenīgu atmosfēru jau pie ieejas durvīm.

  • Durvju vainags – Jūs to varat uztaisīt pati no zariem, lapām, čiekuriem, ozolzīlēm un maziem ķirbjiem vai iegādāties gatavu vainagu. Tas ir klasisks ārdurvju rotājums!
  • Izkārtoti ķirbīši – izkārtojiet dažāda izmēra un krāsas ķirbīšus uz mājas kāpnēm, ap ārdurvīm vai uz lieveņa. Kopskatu papildiniet ar dažiem viršu vai krizantēmu podiņiem.
  • Lukturi un laternas – novietojiet pie ārdurvīm dažus lukturus vai laterna ar svecēm. Vakarā tie radīs siltu un mājīgu atmosfēru.
  • Apgaismojums – pakariniet koku zaros vai krūmos mājas priekšā LED gaismekļus siltos toņos. Celiņa abās pusēs iespējams izkārtot arī laternas ar saules bateriju.
  • Durvju paklājs ar uzrakstu – nomainiet standarta durvju paklāju uz paklāju ar rudenīgu motīvu. Paklājiņa dizains var būt ar lapām, ķirbjiem vai vienkārši siltās un rudenīgās krāsās.

Kopsavilkums

Rudenīgi dekori ir lielisks veids, kā ienest mājās siltumu un mājīgumu. Neatkarīgi no tā, vai tie ir rotājumi palodzei, galdam, lievenim vai priekšnamam, dekoru idejas ļauj radoši un skaisti izpausties, lai rezultāts priecētu acis visu rudeni. Visas idejas iespējams atrast Pepco veikalos par īpaši pievilcīgām cenām! Atcerieties, ka rotājumiem ir jāatspoguļo jūsu stils, un jāpiešķir mājai raksturs un siltums!